Imprezy okolicznościowe

Menu weselne

Przykładowe menu

Przyjęcie weselne – 150 zł / osoba

 

Zupa
– rosół

Danie Główne
– de volaille
– kotlet schabowy
– karkówka w sosie z kluskami śląskimi
– ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
– bukiet surówek

Zimne Zakąski
– sałatka z tuńczyka
– sałatka jarzynowa
– sałatka grecka
– jaja faszerowane
– półmiski wędlin i serów
– galareta drobiowa
– śledź po wiejsku i kaszubsku
– pomidory z mozzarellą i bazylią
– smalec z ogórkiem
– kąski z piersi kurczaka z sosem czosnkowym
– chleb

Dania Ciepłe
– krokiet z barszczem
– zupa gulaszowa oraz żurek podawane w kociołkach
– udka z kurczaka w dwóch odsłonach ( na ostro i ziołowo-czosnkowo )
– kawa i herbata

Napoje
0,7 L – SOK POMARAŃCZOWY / JABŁKOWY
0,7 L – WODA MINERALNA GAZOWANA
0,7 L – PEPSI / COCA-COLA

CHLEB WESELNY, WINO MUSUJĄCE NA PRZYWITANIE, CZERWONY DYWAN W W/W CENIE

CIASTA, DEKORACJA SALI, MUZYKA I ALKOHOL WYSOKOPROCENTOWY WE WŁASNYM ZAKRESIE

MOŻLIWOŚĆ ZAMÓWIENIA
Stół Wiejski – 800 ZŁ
– wędzok ustrzycki, salceson szefa, chleb wiejski, ogórek i smalec, szynka chałka, pasztet, kiełbasa sudecka, karczek pieczony, schab rolowany

Pieczony prosiak – 1600 ZŁ

Poprawiny – 60 zł / osoba

 

Przyjęcie od 13:00 do 18:00. Minimum 40 osób dorosłych.

 

Dwie zupy do wyboru – podawane w kociołkach
– zupa grzybowa
– kapuśniak
– flaczki na ostro
– żurek
– gulaszowa

Dwa rodzaje mięsa podawane w podgrzewaczach do wyboru
– roladki schabowe
– kieszeń z piersi kurczaka
– schab na dziko
– żeberka na kiszonej kapuście
– ziemniaki gotowane
– kluski śląskie
– surówki do obiadu

Napoje do obiadu
Kawa i herbata

Zimna płyta w formie bufetu szwedzkiego (wędliny i sery, sałatka gyros, tortilla) lub bigos.

Dzieci
0 – 4 lat – bezpłatnie
4 – 10 lat – 50% ceny
od 10 lat – 100% ceny

Dodatkowa sztuka mięsa 17 zł