Imprezy okolicznościowe

Wesela

Przykładowe menu

Przyjęcie weselne

 

Zupa
– rosół

Danie Główne
– de volaille
– kotlet schabowy
– karkówka w sosie z kluskami śląskimi
– ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
– bukiet surówek

Zimne Zakąski
– sałatka z tuńczyka
– sałatka jarzynowa
– sałatka grecka
– jaja faszerowane
– półmiski wędlin i serów
– galareta drobiowa
– śledź po wiejsku i kaszubsku
– pomidory z mozzarellą i bazylią
– smalec z ogórkiem
– kąski z piersi kurczaka z sosem czosnkowym
– chleb

Dania Ciepłe
– krokiet z barszczem
– zupa gulaszowa oraz żurek podawane w kociołkach
– udka z kurczaka w dwóch odsłonach ( na ostro i ziołowo-czosnkowo )
– kawa i herbata

Napoje
0,7 L – SOK POMARAŃCZOWY / JABŁKOWY
0,7 L – WODA MINERALNA GAZOWANA
0,7 L – PEPSI / COCA-COLA

CHLEB WESELNY, WINO MUSUJĄCE NA PRZYWITANIE, CZERWONY DYWAN W W/W CENIE

CIASTA, DEKORACJA SALI, MUZYKA I ALKOHOL WYSOKOPROCENTOWY WE WŁASNYM ZAKRESIE

MOŻLIWOŚĆ ZAMÓWIENIA
Stół Wiejski
– wędzok ustrzycki, salceson szefa, chleb wiejski, ogórek i smalec, szynka chałka, pasztet, kiełbasa sudecka, karczek pieczony, schab rolowany

Pieczony prosiak

Poprawiny

 

Przyjęcie od 13:00 do 18:00. Minimum 40 osób dorosłych.

 

Dwie zupy do wyboru – podawane w kociołkach
– zupa grzybowa
– kapuśniak
– flaczki na ostro
– żurek
– gulaszowa

Dwa rodzaje mięsa podawane w podgrzewaczach do wyboru
– roladki schabowe
– kieszeń z piersi kurczaka
– schab na dziko
– żeberka na kiszonej kapuście
– ziemniaki gotowane
– kluski śląskie
– surówki do obiadu

Napoje do obiadu
Kawa i herbata

Zimna płyta w formie bufetu szwedzkiego (wędliny i sery, sałatka gyros, tortilla) lub bigos.

Dzieci
0 – 4 lat – bezpłatnie
4 – 10 lat – 50% ceny
od 10 lat – 100% ceny

 

Chrzciny

Przykładowe menu

Propozycja I

 

Zupa (podawana w wazach)
– rosół

Danie Główne (serwowane na talerzu)
– kotlet schabowy
– ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
– bukiet surówek

Napoje
– 0,2 L – SOK POMARAŃCZOWY / JABŁKOWY
– 0,2 L – WODA MINERALNA GAZOWANA
– 0,2 L – PEPSI / COCA-COLA
– kawa i herbata (warnik-samoobsługa)

Opcja – Dzieci do 10 roku życia
– kotlet z piersi kurczaka z frytkami
 

 

Propozycja II

 

Zupa (podawana w wazach)
– rosół

Danie Główne (podawane w podgrzewaczach)
– kotlet schabowy
– de volaille
– karkówka
– ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
– kluski śląskie w sosie
– bukiet surówek

Napoje
– 0,2 L – SOK POMARAŃCZOWY / JABŁKOWY
– 0,2 L – WODA MINERALNA GAZOWANA
– 0,2 L – PEPSI / COCA-COLA
– kawa i herbata (warnik-samoobsługa)

Opcja – Dzieci do 10 roku życia
– kotlet z piersi kurczaka z frytkami

Zimne przekąski (250g porcja)

 

– półmiski wędlin i serów
– sałatka gyros
– sałatka jarzynowa
– sałatka grecka
– sałatka z tuńczykiem i makaronem lub ryżem
– śledzie po wiejsku i kaszubsku
– smalec domowy z ogórkiem
– jaja faszerowane pastą z kabanosów
– jaja w sosie tatarskim
– pomidory z mozzarellą , ogórkiem i cebulą
– kąski z piersi kurczaka w sosie czosnkowym

– galareta drobiowo-wieprzowa
– chleb

Posiłki ciepłe

 

– krokiet z barszczem
– pieróg z barszczem
– pieczone udka kurczaka na słodko i ostro
– zupa gulaszowa
– zupa grzybowa
– żurek

Imprezy nocne

Przykładowe menu

Imprezy nocne w godzinach między 18:00 a 2:00

 
Minimalna liczba gości to 40 osób dorosłych
 
Obiad
Drugie danie obiadowe składające się z trzech rodzajów mięs serwowanego w podgrzewaczach
– kotlet schabowy z ziemniakami
– de volaille z ziemniakami
– karkówka z kluskami śląskimi w sosie
– bukietem trzech surówek
Porcja mięsa na osobę

Posiłki ciepłe
– krokiet z barszczem
– pieróg z barszczem
– pieczone udka kurczaka na słodko i ostro
– zupa gulaszowa
– zupa grzybowa
– żurek
( do wyboru dwa ciepłe posiłki, zupy podawane w kociołku – samoobsługa)

Napoje zimne na osobę
– 0,5 l pepsi
– 0,5 l sok
– 0,5 l woda mineralna

Napoje ciepłe
– kawa i herbata bez ograniczeń

Zimne przekąski (pięć do wyboru)
– półmiski wędlin i serów
– sałatka gyros
– sałatka jarzynowa
– sałatka grecka
– sałatka z tuńczykiem i makaronem lub ryżem
– śledzie po wiejsku i kaszubsku
– smalec domowy z ogórkiem
– jaja faszerowane pastą z kabanosów
– jaja w sosie tatarskim
– pomidory z mozzarellą , ogórkiem i cebulą
– kąski z piersi kurczaka w sosie czosnkowym
– galareta drobiowo-wieprzowa

Dzieci od 0 do 4 lat bezpłatnie
Dzieci od 4 do 10 lat odpłatne 50% ceny
Dzieci od 10 lat 100% ceny
Dwoje dzieci po 50% równe jest jednej osobie dorosłej